استفاده از بالابر، برای پیشبرد امور ساختوساز در پروژههای کوچک و بزرگ امری متداول است. این دستگاه، باید مصالح ساختمانی با وزنهایی متفاوت را تا طبقات بالا، بدون هیچگونه آسیبی حمل کند. بالابرها، در انواع مختلفی تولید و در بازار عرضه شدهاند و وجودشان نیز برای کارهای ساختمانی مهم است؛ اما به نظر شما بالابر ساختمانی حمل مصالح، چه ویژگیهایی دارد و در هنگام خرید آن باید به چه نکاتی توجه کرد؟ در این صفحه ضمن پاسخ به این سوالات بالا، درمورد نکات ایمنی استفاده از این دستگاه و نحوه خرید بالابر ساختمانی نیز اطلاعاتی ارائه شده است.
معرفی بیشتر بالابر ساختمانی
پیش از هر چیز، بهتر است مفهوم بالابر ساختمانی را به شما مخاطبان عزیز توضیح دهیم. بالابرهای ساختمانی دستگاه هایی هستند که برای انتقال مواد و مصالح مورد استفاده قرار می گیرند. با گذشت زمان و گسترش فعالیت های ساخت و ساز، ساخت آپارتمان های بزرگ رونق زیادی پیدا کرده است. در حال حاضر کمتر می توان خانه های ویلایی را در جای جای کشور مشاهده کرد. اما چه عواملی باعث گسترش و پیشرفت سازه های عمرانی شده اند؟
باید گفت که در حال حاضر ابزارها و دستگاه هایی مانند بالابر ساختمانی از مهم ترین عوامل در پیشرفت و گسترش سازه های عمرانی به شمار می روند. بدون شک، بدون دسترسی داشتن به چنین ابزارها و وسایلی نمی توان در این زمینه پیشرفت قابل توجهی داشت. چرا که این ابزارها سرعت و دقت کار را تا حد زیادی افزایش می دهند. بدون دسترسی به این ابزارها و وسایل، سرعت و کیفیت کار تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. به علاوه بالابرها، ایمنی بالایی نیز دارند.
یکی دیگر از مسائلی که باعث شده تا از بالابرهای ساختمانی برای ساخت و ساز استفاده شود، همین ایمنی بالای آن است. با استفاده از این بالابرها می توان سلامت کارگران و مهندسان ساختمان را تا حد زیادی تضمین کرد.
تماس به جهت سفارش انواع ماشین آلات ساختمانی
مشخصات فنی بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی، به طور کل برای حملونقل مصالح به طبقات بالای ساختمانها استفاده میشود و به مینیبالابر، وینچ ساختمانی، جرثقیل کوچک فضای باز، وینچ سطلی یا بالابر قابل حمل نیز معروف است. این دستگاه، مخصوص بلند کردن مصالح ساختمانی مانند شن، سیمان، ماسه و آجر است و از آنها برای جابهجایی آنها بین طبقات ساختمانهای در حال ساخت، استفاده میشود.
جالب است بدانید که مینیبالابرها، قابلیت چرخش 360 درجهای دارند و مشکلات پیچش طناب و سختی چرخش را نیز در حین عملیاتهای ساختمانی برطرف میکنند. از این رو بالابر حمل مصالح را وسیله یا مکانیزمی کاربردی برای حملونقل، انتقال و جابهجایی بار به ارتفاعهای مختلف میدانند.
نیروی بالابر، در دستگاههای مختلف با مکانیزمهایی متفاوت تامین و بر همین اساس نیز، تقسیمبندی میشود. معیارهای تقسیمبندی مکانیزم وینچهای ساختمانی شامل قدرت، ظرفیت، قیمت تمامشده، محیط کاری، ایمنی و نوع کاربرد میشود. فراموش نکنید که این دستگاه را، برای جابهجایی مصالح در راستای عمود و درجهت بالاوپایین به کار میبرند و در ظرفیتهای متفاوت زیر به شما ارائه میشوند:
- 250 کیلویی
- 350 کیلویی
- 500 کیلویی
- 750 کیلویی
- 1000 کیلویی
آنچه تاکنون مطالعه کردید، درباره کلیات عملکرد این دستگاه بود؛ اما در ادامه انواع بالابر، کارایی و عملکرد هر یک از اجزای آن برای شما توضیح داده میشود:
تامین انرژی انواع بالابر ساختمانی
اکنون همه مدلهای استاندارد بالابر حمل مصالح، به موتورهای الکتریکی مجهز هستند و به شکلی طراحی شدهاند که بتوان از آنها برای این نوع دستگاهها استفاده کرد. اما موتورهای الکتریکی این دستگاه حملونقل مصالح، در نحوه تامین انرژی الکتریسته با هم متفاوت هستند و در دو نوع تکفاز و سهفاز تولید میشوند.
بالابر تکفاز، از الکتروموتورهای تکفاز برای تامین قدرت جابهجایی مصالح استفاده میشود. قدرت این بالابر کم است و برای وزنهای 250 و 400 کیلویی تولید میشود. ساخت این دستگاه در میان تولیدکنندگان تجهیزات ساختمانی متدوال است و برای فعالکردن آنها نیز به برق 220 ولت شهری نیاز است.
اما در بالابر سهفاز، از برق قوی و سه فاز برای تامین انرژی استفاده میشود. به طور کلی برای تولید بالابرهای ساختمانی 750 و 1000 کیلویی، به موتورهای بسیار قدرتمند سه فاز نیاز است و باید از سطح ولتاژ استاندارد 380 ولت صنعتی، برای فعالکردن آنها استفاده کرد. این نوع بالابر، کمتر از نوع تکفاز تولید میشود و تنها برای عملیات و پروژههای بزرگ در صورت وجود برق سهفاز استفاده میشود.
قیمت این نوع دستگاه نیز بسیار بیشتر از نوع تکفاز آن است.
استراکچر و خرپاها
این اجزا شامل لولههای به کاررفته در پایههای بالابر میشوند. استراکچر، از لولههایی با نمره 6 و 8 گازی، با توجه به سفارش مشتری ساخته میشود و وظیفهاش، نگهداری وزن دستگاه بالابر و اجزای دیگر آن است.
تماس به جهت سفارش انواع خم و برش میلگرد
گیربکس
این بخش در بالابر حمل مصالح، برای کنترل سرعت بالای موتور و تبدیل قدرت به کار میرود. مدل گیربکس مورد استفاده در این دستگاهها، حلزونیشکل است. ساختار این گیربکسها نیز به گونهای است که در صورت از کار افتادن موتور، حالت قفلشدگی داشته باشند.
نمونه گیربکس رایج برای نصب در بالابر ساختمانی نمونه vf86 است و برای نوع 250 کیلویی نیز مناسب است. توجه داشته باشید که هرچه ظرفیت حمل بار و قدرت الکتروموتور بالابر بیشتر شود، باید گیربکسی قدرتمندتر طراحی شود. گیربکس از طریق تسمه به موتور الکتریکی متصل است، برای همین در قیمت بالابر نیز تاثیر میگذارد.
الکتروموتور (دینام)
مهمترین قسمت بالابر، متعلق به الکتروموتور است و برای ایجاد نیروی محرک در ساخت این دستگاه استفاده میشود. همانطور که در قبل نیز توضیح داده شد، در انواع تکفاز و سهفاز نیز وجود دارد. نوع عملکرد الکتروموتورها را نیز دو ویژگی مهم مشخص میکند که شامل ظرفیت و ارتفاع موثر حمل بار بالابر میشود.
باکت
باکتها وظیفه حمل بار را بر عهده دارند و با توجه به ظرفیتهای بالابر، در انواع و ابعادی مختلف نیز تولید میشوند؛ اما به طور کلی سایز استاندارد باکت به اندازه فرغون با 22 لیتر است.
قرقره (وینچ یا بالابر برقی)
بالابری که عملکرد آن درست باشد، باید بتواند مصالح را به صورت عمودی از طریق سیم بکسل حمل کند. برای همین باید قطعهای برای جمعآوری یا بازکردن سیم در بالابر وجود داسته باشد. وینچ در بالابر ساختمانی همین وظیفه را دارد و شبیه به قرقرهای بزرگ جثه است. برای همین به آن قرقره نیز میگویند.
محل قرارگیری قرقره، در امتداد محور گیربکس است و با توجه به حرکت شفت گیربکس در جهت ساعتگرد یا پاد ساعتگرد میچرخد. نوع حرکت وینچ در بالابر حمل مصالح، با توجه به نوع چرخش موتور و گیربکس تعریف میشود. یعنی با توجه به نوع حرکت گیربکس و موتور، سیم بکسل از دور وینچ باز شده یا به دور آن میچرخد و در پایان، حرکت بالارونده یا پایینرونده در انتهای سیم بکسل اتفاق میافتد.
سیم بکسل
این طناب فولادی، حالتی منعطف دارد و همین امر نیز باعث جمعشدن دور قرقره میشود. این قابلیت به دستگاه این امکان را دهد که مصالح را در حالت عمودی حمل کند. مهمترین ویژگیهای سیم بکسل برای استفاده در بالابر ساختمانی، استحکام بالا و انعطاف مناسب است. از این رو از سایز 8 سیم بکسل تابیدهشده در بالابرهای ساختمانی استفاده میشود.
اما فراموش نکنید که برای مدلهای دیگر بالابر مثل 750 کیلوییو 1 تنی، باید از سیم بکسل با قطر 10 استفاده کنید و سیم بکسهای نتاب را برای اینکار به کار نبرید. چون این نوع سیمها انعطاف کافی برای جمع شدن روی وینچ را ندارند.
بررسی کاربردها و مزیت های بالابر ساختمانی
حال بیایید مبحثی مهم یعنی کاربردها و مزایای بالابر ساختمانی را مورد بررسی قرار دهیم. همان طور که گفتیم، مهم ترین کاربرد این دستگاه در ساخت ساختمان قابل مشاهده است. اما کاربردها و مزایای دیگر این دستگاه چیست؟ یکی از کاربردهای مهم این دستگاه استفاده در صنعت حمل بار و ترانزیت است. با استفاده از این بالابرها می توان بار را به کامیون های بزرگ منتقل نمود و یا از کامیون به سمت انبار خارج کرد. به علاوه این دستگاه ها در ساخت پل نیز می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
از مزیت های مهم دستگاه بالابر ساختمانی می توان به افزایش دقت و سرعت پروژه اشاره کرد. به علاوه با وجود این دستگاه ها، نیازی به هزینه اضافی برای استخدام نیروی انسانی نیست. با استفاده از این دستگاه می توان وظیفه حمل مواد در پروژه های مختلف ساختمانی را تنها به وسیله یک اپراتور عملی کرد. ایمنی بالای دستگاه نیز از مزیت های دیگر آن به شمار می رود. البته برای اطمینان از ایمنی بالای دستگاه بهتر است آن را حتما از مجموعه ای معتبر خریداری نمایید. هنگام خرید به ظرفیت موتور و کیفیت قرقره و سیم بکسل، دقت ویژه ای کنید.
بیشتر بخوانید: کمپکتور چیست
نحوه انتخاب بالابر ساختمانی مناسب
همانطور که میدانید بالابرهای حمل مصالح، در انواع مختلفی تولید میشود و هر کدام از آنها را برای موارد متخلفی استفاده میکنند. الکتروموتورهای تکفاز توان کمتر دارند؛ از این رو در پروژههای کوچک و معمولی استفاده میشوند؛اما هرچه ظرفیت بار بیشتر شود، نیاز به الکتروموتور قوی نیز بیشتر میشود.
شما باید بدانید که ایجاد هماهنگی بین قدرت موتور و ظرفیت حمل بار دستگاه اهمیت زیادی دارد. همین امر در انتخاب گیربکس انتخابی شما نیز تاثیر دارد و باید با توان الکتروموتور همخوانی داشته باشد.
به طور کلی برای انتخاب الکتروموتور مناسب در هر بالابر باید 3 معیار کلی را در نظر بگیرید. این سه معیار، شامل توان یا قدرت موتور، سرعت یا تعداد دوران شفت الکتروموتور و تکفاز یا سهفاز بودن آن است. توان و قدرت الکتروموتور از 2 تا 10 کیلووات متغیر است و سرعت آن نیز بین 1400 تا 3000 دور دقیقه طراحی میشود. در نتیجه با وجود تنوع در تجهیزات بالابر ساختمانی حمل مصالح، شما باید با توجه به نوع پروژه خود یکی از انواع مناسب را انتخاب کنید.
نکات موثر بر قیمت بالابرهای ساختمانی
قیمت دستگاه بالابر ساختمانی معمولا با توجه به ویژگی ها و شرایط آن تعیین می شود. همان طور که گفتیم، دستگاه های بالابر در انواع مختلفی ساخته می شوند. برای مثال بالابرهای تک فاز قیمت ارزان تری نسبت به انواع سه فاز دارند. یا هر چه قدرت دستگاه بیشتر باشد، قیمت آن نیز به مراتب بیشتر خواهد بود. جنس متریال مورد استفاده برای ساخت دستگاه های بالابر نیز روی قیمت آن تاثیر دارد. دستگاه های بالابر معمولا از فلزهای مختلف ساخته می شوند. دستگاه هایی که نسبت به حرارت، رطوبت، ضربه و... مقاوم هستند از متریال های با کیفیت تری ساخته شده اند. بنابراین قیمت آن ها نیز بالاتر خواهد بود.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت بالابر ساختمانی می توان به برند شرکت تولید کننده محصول اشاره کرد. معمولا دستگاه هایی که تحت برندهای معتبر ساخته می شوند، قیمت بیشتری دارند. محصولات داخلی نیز با توجه به قیمت ریالی نسبت به انواع مشابه خارجی ارزان تر هستند. برای خرید یک دستگاه خوب، با قیمت به صرفه، باید ابتدا حجم کاری خود را در نظر بگیرید. دقت به محل انجام پروژه نیز در انتخاب دستگاه مناسب تاثیرگذار است. چرا که در بعضی مکان ها دسترسی به برق سه فاز سخت است. پس باید با در نظر گرفتن تمامی جوانب، دستگاهی به صرفه برای خود انتخاب و خریداری نمایید.
نکات ایمنی در هنگام استفاده از دستگاه بالابر مصالح
توجه به نکات زیر میتواند میزان خطرات احتمالی استفاده از بالابر ساختمانی را کم کند:
- قرار نگرفتن افراد در قسمت زیر بالابر، هنگام جابهجایی مصالح
- استفاده از بالابر توسط افراد آموزشدیده با رعایت نکات ایمنی
- استفاده از تجهیزات ایمنی مانند کلاه، لباس مخصوص کار، کفش و دستکش مناسب کار ساختمانی
- جابهجا نکردن بار و مصالح بیش از گنجایش بالابر
- استفاده فقط برای حمل و جابهجایی مصالح نه اشخاص
- استفاده نکردن از بالابر در شرایط طولانی و هوای نامساعد
- قراردادن پایه بالابر در زمینی بدون شیب و هموار
ارسال دستگاه بالابر مصالح به سراسر ایران
امروزه افراد زیادی در ساختمانسازیهای کوچک و بزرگ مشغول به کار هستند و به بالابر حمل مصالح نیاز دارند؛ اما مهمترین دغدغه آنها خرید از تولیدکنندهای معتبر و شناختهشده و ارسالی سریع به آدرس آنهاست. شرکت پاسارگاد نوین، یکی از تولیدکنندگان بهترین بالابرهای ساختمانی است و سفارشات خود را در کمترین زمان ممکن به دست مشتریان خود در سراسر ایران میرساند. این شرکت قیمت بالابر ساختمانی را نیز با منصفانهترین مقدار و بهترین کیفیت تعیین میکند.
خرید بالابر ساختمانی با کیفیت تضمین شده از پاسارگاد نوین
گروه صنعتی پارسارگاد نوین، مشاوران و طراحان تجیهزات صنعتی خبره و باتجربهای دارد و محصولات خود را با توجه به علم روز دنیا برای انواع نیازهای صنعتی و ساختمانی تامین میکند. شما میتوانید برای دیدن قیمت دستگاه بالابر مصالح ساختمانی به سایت این مجموعه مراجعه کنید و با دیدن عکس بالابر ساختمانی و مشخصات آن، با توجه به نیازتان مناسبترین گزینه را انتخاب کنید.
جمع بندی
در این مقاله ابتدا به شرح مفهوم دستگاه بالابر ساختمانی برای شما مخاطبان عزیز پرداختیم. سپس انواع مختلف این دستگاه را به شما معرفی کردیم. یاد گرفتیم که دستگاه های بالابر از نظر قدرت و نوع الکتروموتور به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه محتوا، دستگاه را از بعد فنی مورد بررسی قرار دادیم. سپس کاربردها و مزیت های مختلف استفاده از این محصول را به شما معرفی کردیم. پس از شرح کاربردها و مزایا، قیمت محصول را مورد نقد و بررسی قرار داده و عوامل موثر بر افزایش یا کاهش قیمت را به شما معرفی کردیم.